Bruin het nieuwe zwart

Vanuit mijn eigen ervaring als imageconsultant weet ik dat veel vrouwen voor de kleur zwart kiezen in hun kleding. Wanneer ik de waarom vraag stel krijg ik vaak als antwoord: “Omdat het veilig voelt”, “het kleedt af” en “zwart past overal bij” en “met zwart maak je een outfit netter”. Wat als nu bruin het nieuwe zwart wordt?

Gek genoeg gaat volgens Trendwatcher Lidewij Edelkoort de kleur bruin de komende 30 jaar zwart overnemen in het modebeeld. Denk hierbij eens aan de jaren 70 hoeden, handschoenen en capes. Veel mensen zullen daar erg aan moeten wennen. Bruin geeft een totaal andere uitstraling dan zwart maar is geheel in harmonie met elke andere kleur.

Bruin het nieuwe zwart

Hoe werkt de kleur bruin?

Bruin ondersteunt andere kleuren, zorgt ervoor dat ze mooier worden en daar worden wij blij van! Het zal echter niet zo zijn dat de kleur zwart helemaal verdwijnt, er blijven duidelijk zichtbare accenten in zwart aanwezig in het modebeeld. De kleur bruin zal langzaam worden ingevoerd zodat wij er rustig meer aan kunnen wennen.

Waar zie je de kleur bruin nu al?

Afgelopen seizoenen was de kleur bruin al te zien in het modeaanbod van Fendi en Celine en natuurlijk niet te vergeten al jaren bij Burberry. Er zijn veel verschillende tinten bruin waaronder de ecru’s, de bronskleur en de roest, baksteen, die een warme en gezellige uitstraling geven. Voor diegenen die meer van de koelere tinten zijn, kunnen zij terecht bij Sepia: een donkere koele bruin of andere donkere koele tinten. Ook dessins zullen een andere uitstraling geven in bruin dan in zwart, denk aan de ruit. Wil je voorbeelden zien, kijk dan eens hier.

In zwart refereer je eerder naar punk en in bruin link je aan de “college” stijl die er meer preppy uitziet. Zo zie je dat kleur veel invloed heeft op je totale uitstraling. De kleur bruin zie je vaak ook terug in andere stuggere en dikkere stoffen zoals Corduroy. Komende tijd zal bruin ook te zien zijn in allerlei stofsoorten om net zo veelzijdig te worden als de kleur zwart. De kleur bruin neemt zo de plaats van zwart over in het modebeeld.

Bruin zal de nieuwe ít-kleur worden!

Sepia, bruin en het nieuwe zwart

Is de kleur bruin ook geschikt voor mij?

Wil je weten welke kleur bruin bij jou past en hoe je bruin kunt combineren met andere kleuren uit je kleurenpalet?, kom dan voor een kleuradvies waarin we je persoonlijke kleuren ontdekken. Een kleuradvies kan individueel of als je samen met collega’s of vrienden of vriendinnen op zoek bent naar een gezellig of leerzaam uitje, kom dan voor een workshop kleuradvies.

Informeer naar de mogelijkheden!

Jennet Broersma

T033 4802789

Plaats een nieuwe reactie

Uw emailadres zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.