De eerste indruk

De eerste indruk is bepalend voor wat anderen van u vinden. De eerste indruk bepaalt voor een groot deel of datgene wat u wilt bereiken ook lukt. Jezelf bewust presenteren wordt wat ongewoon gevonden, terwijl het afstemmen van uw kleding een belangrijke eerste stap is voor het opbouwen van een effectieve relatie. Juist om deze reden is een kleuradvies, stijladvies of imageadvies extra belangrijk.

Een goede eerste indruk wekt vertrouwen bij een gesprekspartner en hij of zij zal dan eerder open staan voor een inhoudelijke boodschap.

We leven in een tijd waarin beelden veel bepalen. We worden overladen door visuele indrukken, de tijd om ons echt te verdiepen in de ander neemt af en we beoordelen iemand dus vaak onbewust op het uiterlijk.

Binnen een paar seconden wordt er een beeld  gevormd, Deze beeldvorming is grotendeels gebaseerd op persoonlijke uitstraling. De non-verbale signalen van uw uiterlijk, kleding, gedrag en stem bepalen voor een groot deel (93%) hoe u overkomt.

Hoe onderscheidt u zich in een tijdperk waarbij het beeld een steeds belangrijkere rol speelt? Voorop staat dat u dicht bij uzelf blijft. Het dragen van de juiste kleuren in uw eigen stijl zorgt er voor dat u uw eigen persoonlijkheid onderstreept. Door het versterken van uw eigen identiteit, en het uitzenden van de juiste visuele boodschappen, zorgt u ervoor dat u positief opvalt en effectief communiceert.

Jennet Broersma