Living Coral, kleur van het jaar 2019

Pantone heeft uit het palet van de kleuren voor het voorjaar en de zomer 2019 de kleur “Living Coral” uitgekozen als kleur van het jaar 2019. Deze kleur zul je dit jaar vaak tegenkomen in het straatbeeld. Een mooie, heldere, levendige en frisse kleur. In dit artikel een paar voorbeelden van deze kleur.

De kleur “Living Coral”

Pantone beschrijft deze kleur als levendig en toch zacht. Een kleur die ons omarmt met warmte en voeding, een kleur die comfort en kracht biedt in een voortdurend veranderende omgeving. De kleur is gezellig en pittig, PANTONE 16-1546 Living Coral symboliseert onze aangeboren behoefte aan optimisme en vreugdevolle bezigheden en ons verlangen naar speelse expressie. Het is een verzorgende kleur die in onze natuurlijke omgeving verschijnt.

Living Coral

Living Coral straalt de vertrouwde en stimulerende aspecten uit van kleuren die in de natuur voorkomen. In zijn glorieuze, maar helaas meer ongrijpbare, weergave onder de zee, betovert deze levendige en bruisende kleur het oog en de geest. Living Coral doet denken aan hoe koraalriffen onderdak bieden aan een grote schakering van kleuren. De gekozen kleur ben ik helaas niet tegengekomen tijdens mijn vakantie op Bonaire. Daar zie je meer groen-gele verschijningsvormen van koraal.

In het modebeeld kom je Living Coral tegen zoals hieronder enkele voorbeelden van de catwalk.


Living Coral in het modebeeld

Benieuwd naar je persoonlijke kleuren?

Wil je weten welke kleuren bij je passen? En wil je antwoord op de vraag of living coral een kleur is die in je persoonlijke palet thuishoort? Kom dan voor een kleuradvies naar mijn studio in Amersfoort-Noord.

Bel of mail voor meer informatie

Jennet Broersma

T 0334802789

Plaats een nieuwe reactie

Uw emailadres zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.