Modekleuren 2020

Onlangs heeft Pantone de modekleuren voor 2020 gepubliceerd. Op de catwalk verschenen al verschillende creaties en voorbeelden. Ik heb hieronder een paar voorbeelden samengesteld van de kleuren die in de kleding van 2020 terugkomen.

Flame Scarlet

Flame Scarlet - een topkleur van de modekleuren 2020 -Ontdekjekleurenstijl.nl

Flame Scarlet is een levendige dynamische modekleur voor 2020. Deze kleur wordt gezien als een kleur die warmte uitstraalt. Een kleur die je niet snel kunt negeren, om een statement mee te maken! Heel geschikt voor accessoires zoals tassen, schoenen of ook als lippenstift.

Orange Peel

Orange Peel - modekleuren 2020 -Ontdekjekleurenstijl.nl

Een rijke en krachtige kleur uit het palet van de modekleuren van 2020 die je doet denken aan zonsondergangen. Deze kleur is heel goed te combineren met zijn complementaire blauw en de andere warmere kleuren uit het seizoen.

Saffron

Saffron -Ontdekjekleurenstijl.nl

Een Ambertint die precies tussen oranje en geel ligt. Een levendige zeer smaakvolle kleur voor elk moment van het jaar. Goed inzetbaar voor warmere kleurtypes.

Cinnamon Stick

Cinnamon Stick - modekleuren 2020 - Ontdekjekleurenstijl.nl

Een prachtige warme smaakvolle bruinrood uit het palet van de modekleuren van 2020 die bestaat uit veel rood. Een kleur waarbij je al snel denkt aan kaneel.

Grape Compote

Grapje Compote - Ontdekjekleurenstijl.nl

Grape Compote is een donkere paarse tint die zich mooi laat combineren met een lichtere tint uit 2020 zoals de koralen en zachtere geel. Deze kleur is een gedempte kleur met koele ondertoon

Beetroot Purple

Begroot Purple -modekleuren 2020 - Ontdekjekleurenstijl.nl

Een fuchsia tint, deze kleur staat voor energiek en helder, een echte krachtige vrouwelijke kleur.

Blossom

Blossom - modekleuren 2020 - Ontdekjekleurenstijl.nl

De woorden die ik bij deze kleur zie zijn vrouwelijk, iets meisjesachtig, romantisch, delicaat, voorzichtig en speels, sensueel en meelevend.

Coral Pink

Coral Pink - modekleuren in 2020 maar ook een oude bekende modekleur uit 2019 - Ontdekjekleurenstijl.nl

Een zeer populaire en daarmee aantrekkelijke koraal. Een typisch vrouwelijke kleur, licht en delicaat en zeer geschikt voor het lentetype. Mooi in stoffen als Tulle en Satijn. Wanneer deze kleur als unikleur gedragen wordt komt de kleur heel helder over.

Sunlight

Sunlight - Ontdekjekleurenstijl.nl

Zonlicht is een prachtige zachte delicate geel die ook wordt getypeerd als optimistisch, luchtig en opvallend. Een vrolijke lentekleur die bijna richtig crême gaat. Hierdoor kan deze kleur neutraal worden gebruikt en dit kan in combinatie met ieder palet werken.

Faded Denim

Faded Denim - Ontdekjekleurenstijl.nl

Deze mooie blauwe jeanskleur geeft een natuurlijke betrouwbare uitstraling. Je kunt deze goed met de wat levendige kleuren uit het seizoen  2020 combineren.

Mosaic Blue

Mosaic Blue - Ontdekjekleurenstijl.nl

Een mooie natuurlijke blauwe kleur die een verkoelend effect van de oceaan bij zich draagt. Koel en levendig, zowel rustgevend als energiek en heel mysterieus. Goed te combineren met de faded denim en in te zetten in meerdere nuances.

Classic Blue

Classic Blue - de modekleur van het jaar 2020 -Ontdekjekleurenstijl.nl

Een klassieker, en tevens ook de modekleur van 2020, een zeer aanwezige kleur met ongekende mogelijkheden. Zeer geschikt als basiskleur en heel goed in te zetten als casual en glamoureus.

Biscay Green

Biscay Green - Ontdekjekleurenstijl.nl Een van mijn favorieten uit het palet van de modekleuren 2020

Zo blij dat deze kleur terug is in de modekleuren 2020!!! Het is een levendige sprankelende heldere aqua, heerlijk verfrissend en met een koele ondertoon. Deze kleur associeer je gelijk met H2O.

Chive

Chive - Ontdekjekleurenstijl.nl

Een van de weinige donkere kleuren voor lente/ zomer 2020. Het is een groen met een subtiele warme en harmonieuze uitstraling. Zeer geschikt voor de diepere kleurtypes.

Storm

Storm - modekleur uit palet van  2020 - Ontdekjekleurenstijl.nl

Een mooie, diepe kleur groen met een koele ondertoon. Het is een prachtige winterkleur, een kleur met een luxe en verfijnde uitstraling. Je ziet er daardoor elegant uit, met een volwassen uitstraling.

Blueberry

Blueberry - Ontdekjekleurenstijl.nl

Deze rijke verzadigde nachtblauw is een mysterieuze kleur, ondanks de naam heeft deze kleur rein paars in zich. Een mooie aanvulling op het palet van de modekleuren voor 2020.

Ash

Ash - modekleur uit 2020 -Ontdekjekleurenstijl.nl

Tijdloze koelere grijs, met een rustige uitstraling. Deze grijs is geschikt als basiskleur. De uitstraling van grijs is sterk & solide, professioneel & objectief maar ook afwachtend. Deze grijs heeft ook een natuurlijke uitstraling wat ongebruikelijk is voor grijstinten.

Blanc de Blanc

Blanc de blanc -Ontdekjekleurenstijl.nl

Blanc de Blanc is een mooie subtiele, soepele, koele wit. De kleur past goed bij koel als warmere kleuren. Zacht en comfortabel, mooi gecombineerd met de zachte neutralen en parelaccessoires.

Cuban Sand

Cuban sand - Ontdekjekleurenstijl.nl

Verfijnde chique en zachte kleur, deze kleur komt goed uit in monochromen en gecombineerd met neutralen. Heel goed toepasbaar in lichte jurken.

Wil je meer weten over de modekleuren 2020? Of wil je weten of deze kleuren passen in je persoonlijke palet?, neem dan contact op voor een kleuradvies kleding of workshop kleur. Bel of mail voor de mogelijkheden.


overzicht van de modekleuren voor 2020 - ontdekjekleurenstijl.nl