Wintertype kleuren

Het wintertype

Vanuit de kleuren van de vier seizoenen zijn de wintertype kleuren te typeren door koel, helder en donker, veelal met een blauwe ondertoon.

Als wintertype val je vaak op door hoge contrasten – net zoals een winters landschap. De huidtint van het wintertype is – net als bij het zomertype – blauwroze. De tint lijkt vaak koel en doorschijnend. Het haar vormt vaak een sterk contrast, doordat het varieert van zwart tot donkerbruin. Daarom staan alle heldere, levendige, koele kleuren je prachtig. Als enige van de vier seizoenen kun je ook spierwit of zwart goed dragen.

Stel jezelf als je kleding koopt steeds de vraag: is de kleur helder, fel en “IJzig”? Is er een blauwe ondertoon? Een koel rood, een felle roze en een ijzig lila staan je goed. Het hele grijspalet van antraciet tot zwart, maar ook zwartbruin passen bij het wintertype. Opvallend groen tot donkergroen en een koel turkoois, een helder koningsblauw, ijsblauw of donkerblauw zijn ook geschikt voor je. Daarbij kun je ook de felle kleuren naar hartelust combineren.

Donker (of diep) is het kenmerk dat vooral terug te vinden is in de herfst en de winter.

In onderstaande figuur zie je voorbeelden van wintertypes zoals Sean Connery, Kate Middelton, Elizabeth Taylor, David Gandy, Brooke Shields, Demi Moore, Angelina Jolie en Carice van Houten. Deze laatste twee zijn ook vooral ‘helder’.

wintertype voorbeelden

Zie voor meer voorbeelden van wintertypes mijn Pinterest pagina. Ik heb in de loop der tijd veel voorbeelden van wintertypes verzameld. ik hoop dat deze voorbeelden jou ook inspireren.

herfsttype voorbeelden

Wil je weten welk kleurtype jij bent, kom dan voor een kleuradvies kleding, dan ontdekken we samen je persoonlijke kleurenpalet. Hierbij bekijken we op basis van je uiterlijke kenmerken van huid, haar en ogen welke kleuren je persoonlijkheid onderstrepen.

wil je meer informatie, bel of mail gerust.