Herfsttype kleuren

Het herfsttype

Vanuit de kleuren van de vier seizoenen zijn de kleuren van het herfsttype te typeren door warm, gedempt en donker, veelal met een gele ondertoon waardoor de kleuren van het herfsttype in harmonie zijn met goud. Het herfsttype heeft meestal kastanjebruin, koperroodbruin of donkerblond haar met bruine of groene ogen. Daar horen de rijke warme kleuren bij die ook goed passen bij de gezellige, sterke, maar ook bescheiden persoonlijkheid.

Donker (of diep) is het kenmerk dat vooral terug te vinden is in de herfst en de winter. Daarom kun je het best voor kleuren kiezen die in de natuur in de herfst te zien zijn zoals warme aardetinten. Gedempte goudoranje- en roodtinten staan je prachtig. Een warm groen zoals bijvoorbeeld olijf, khaki of een mooie petrolgroen hoort er ook bij. Bruin en beige kunt je goed dragen, maar let wel op de warme ondertoon. Mosterd, maïsgeel, curry en messing maken het geheel af.

Als herfst- of lentetype kunt je wit of zwart beter vermijden. Beide kleuren zijn te koel en te hard voor je warme huidtint, omdat ze sterke schaduwen in je gezicht geven en je er daardoor ouder laten uitzien. Ivoor of donkerbruin staan je veel beter omdat je huid er in die kleuren strakker uit ziet. Nog een persoonlijke tip bij het winkelen: vraag jezelf steeds af of de kleur warm en verzadigd is. Zo ja, dan zullen die kleuren je gezicht – en niet de kleding – laten stralen: je ziet er dan aantrekkelijker uit.

In onderstaande figuur zie je voorbeelden van herfsttypes zoals Julia Roberts, Tara Elders, Jennifer Lopez, Cindy Crawford, Heidi Klum en Ryan Reynolds.

herfsttype voorbeelden

Zie voor meer afbeeldingen mijn Pinterest pagina. ik heb hier in de loop der tijd veel voorbeelden verzameld. Ik hoop dat deze voorbeelden jou ook inspireren.

herfsttype voorbeelden

Wil je weten welk kleurtype jij bent, kom dan voor een kleuradvies kleding. In een kleuradvies kleding ontdekken we samen je persoonlijke kleurenpalet. Hierbij bekijken we op basis van je uiterlijke kenmerken van huid, haar en ogen welke kleuren je persoonlijkheid onderstrepen.

bel of mail voor meer informatie of een advies.