Stijladvies

Wat is een stijladvies?

Stijl blijft, trends komen en gaan. Een stijladvies omvat kleding, kapsel en accessoires. Uw stijl is niet alleen een kwestie van smaak. Uw stijl is ook afhankelijk van uw lichaamsbouw, belijning, lengte, gezichtsvorm en uitstraling, persoonlijkheidsstructuur en gedrag. Iedereen heeft tenminste twee stijlen en soms ook nog een accent. U kunt uw stijlen mixen en zo steeds nieuwe combinaties creëren. Niet onbelangrijk is dat u met 12 basisstukken in de juiste kleur en stijl, er 30 keer verrassend anders uit kunt zien. Voorkom miskopen! Creëer een uitgebalanceerde garderobe met kledingstukken en accessoires die u onderling goed kunt combineren. Doordat u er goed uitziet is de eerste indruk die u maakt beter. Dat versterkt uw zelfvertrouwen.

Stijladvies of imageadvies?

Een imageadvies gaat een stap verder dan een stijladvies. Een uitgebreide analyse van uw persoonlijkheid is hier onderdeel van. Ook uw persoonlijke, gevoelsmatige voorkeuren komen aan bod. Bij een imageadvies wordt ook aandacht besteedt aan wat de branche of gelegenheid van u vraagt. Er wordt ingegaan op welke momenten u een bepaalde uitstraling nodig hebt. Moet u bijvoorbeeld krachtig overkomen? of juist heel toegankelijk? U leert de juiste keuze te maken en de juiste accenten te leggen voor elke situatie en gelegenheid. U leert rekening te houden met uw uiterlijke kenmerken en uw persoonlijke voorkeuren.

Voorkom miskopen en creëer een uitgebalanceerde garderobe met kledingstukken en accessoires die u onderling goed kunt combineren. Doordat u er goed uitziet is de eerste indruk die u maakt beter en dat versterkt uw zelfvertrouwen.

Voorbeelden van diverse stijlen heb ik verzameld op Pinterest. Hier kun je voor zowel mannen als vrouwen voorbeelden vinden van de stijlen, handig na een advies om wat inspiratie op te doen.

Een stijladvies voor één persoon neemt circa 2 uur in beslag. Een gecombineerd kleur- en stijladvies neemt circa 3 a 3,5 uur in beslag. Een gecombineerd kleur- en stijladvies voor twee personen neemt circa 5 uur in beslag.

Neem voor meer informatie gerust contact met mij op.

 

Voorbeeld moodboard

Zakelijk

De uitstraling van uw bedrijf en uw medewerkers is een belangrijk onderdeel van hoe klanten en relaties uw bedrijf zien en daarom mede bepalend voor uw succes. U investeert bijvoorbeeld in een mooi bedrijfspand, optimale bedrijfsvoering, huisstijl en bedrijfspresentatie, maar..

  • past de uitstraling van uw medewerkers bij de uitstraling van uw bedrijf en branche?
  • zijn uw logo en huisstijl in harmonie met uw entree, balie, interieur en uitstraling van uw medewerkers?

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste werkkapitaal. U zult ongetwijfeld met goed geschoolde, ervaren krachten werken, maar laten zij ook zien wat ze in huis hebben?

Als de eerste indruk goed is, is de basis gelegd voor een goed vervolg. Bovendien beïnvloedt dit de inschatting van de competenties van uw personeel.

Uw uitstraling hebt u voor een belangrijk deel zelf in de hand. Ik kan u daarin adviseren. Een scan van de uitstraling van uw bedrijf levert u bruikbare handvatten voor verbetering van uw bedrijfspresentatie.

Met een persoonlijk advies van uw medewerkers kunt u zorgen voor een goede eerste indruk. Uw medewerkers ontdekken hoe zij hun eigen kleur en stijl kunnen combineren met de uitstraling van uw bedrijf. Ik heb diverse trajecten begeleid waarbij medewerkers hun eigen kleur en stijl ontdekken, maar ook handvatten krijgen hoe ze professioneel over kunnen komen.

Als u merkt dat er een mismatch is in de kledingkeuze van uw medewerker, dan ligt dit vaak gevoelig. In een persoonlijk traject kan stap voor stap worden toegewerkt naar een bewustere kledingkeuze, waarbij zowel medewerker als bedrijf na afloop tevreden zijn. Het ontdekken van de eigen kleur en stijl werkt uiteindelijk voor alle partijen positief.

Voorbeelden van hoe een advies ook voor uw bedrijf kan worden ingepast zijn:

  • in een ontwikkelprogramma voor professionals, afgestemd op de functie
  • in een veranderprogramma voor een afdeling / organisatie
  • gericht op specifieke functies (gezicht naar buiten), accountmanagers, service medewerkers, balie medewerkers
  • gecombineerd in een cursus of een afdelingsbijeenkomst

U ziet het, er zijn veel mogelijkheden om te werken aan een professionele uitstraling,

Meer weten?

Informeer naar de mogelijkheden

Jennet Broersma