Stijlen in beeld (vrouwen)

In een image advies en stijladvies staan we stil bij de diverse stijlen voor vrouwen. Een stijl is heel persoonlijk en afhankelijk van wie je bent, van binnen en van buiten. Bij vrouwen maken we onderscheid in de volgende stijlen: sportief, natuurlijk, romantisch / vrouwelijk, feminiene, klassiek, dramatisch, flamboyant en creatief. Om inzicht te krijgen in deze stijlen heb ik een aantal moodboards gemaakt die de verschillende stijlen illustreren.

De kenmerken van de zes stijlen

De klassieke stijl heeft een uitstraling van “lady like”, tijdloos en chic. Door de slanke lichaamsbouw ziet de klassieke vrouw er zelfs in kleding van eenvoudige belijning goed uit. Figuur, gezicht en haardracht vormen een eenheid. Voor de kledingkeuze geldt het motto: “Kwaliteit in plaats van kwantiteit”.

De romantische en vrouwelijke stijl kenmerkt zich door ronde, vrouwelijke vormen en mooie krullen. Het gezicht heeft vrouwelijke trekken en de taille is zichtbaar. Veel romantische vrouwen hebben heel duidelijke rondingen.

De feminiene stijl kenmerkt zich door een lichaamsbouw die eerder klein en fijn, bijna breekbaar is.  Zachte stoffen accentueren de jeugdige uitstraling zoals zijde, viscose, katoen en fluweel.

Een dramatische stijl herken je aan een markant gezicht en een knokige lichaamsbouw. Door statige lengte en lange benen valt de dramatische vrouw overal op. Als dramatische vrouw kunt je avant-gardistische mode met gemak dragen.

De sportieve stijl kenmerkt zicht door de proporties van een atleet. De sportieve stijl kenmerkt zicht door grotere bouw, de schouders zijn meestal breder dan de heupen, temeer omdat de taille niet uitgesproken is.

De natuurlijke stijl kenmerkt zich door een voorkeur voor natuurlijke materialen en natuurtinten. Niet te grof en materiaal die goed past bij het postuur.

Stijlen voor vrouwen op Pinterest

Via onderstaande link naar mijn Pinterest-pagina kun je deze bekijken (klik op de link / afbeeldingen).

De moodboards worden nog uitgebreid.  Ik heb ook moodboards gemaakt die mijn persoonlijke voorkeuren weergegeven.

Wat is je persoonlijke stijl?

Wil je weten wat je persoonlijke stijlen zijn? kom dan voor een kleding en stijladvies. Met een stijladvies koop je gerichter de kleding die bij je past. Hiermee combineer je gemakkelijker kleding en voorkom je miskopen. Een stijladvies is een stap naar een uitgebalanceerde garderobe.

Wil je meer weten, bel of mail gerust

Door Jennet Broersma, kledingstylist in Amersfoort

Klassieke stijl - stijlen voor vrouwenRomantische en vrouwelijke stijl - stijlen voor vrouwenFeminiene stijl - stijlen voor vrouwenDramatisch flamboyante stijl - stijlen voor vrouwenSportieve stijl - stijlen voor vrouwennatuurlijke stijl - stijlen voor vrouwen