Lentetype kleuren

Het lentetype

Vanuit de kleuren van de vier seizoenen zijn de lentetype kleuren te typeren door warm, helder en licht, veelal met een gele ondertoon. Daar horen de heldere, warme en lichtere kleuren bij.

Als lentetype heeft je huid een warme ondertoon, het haar kan variëren van roodblond tot lichtblond enz. Je behoort tot de mensen die de frisse en stralende kleuren goed staan. Belangrijk is dat de lentetype kleuren een warme ondertoon hebben, net als je huid. Daarom is het belangrijk dat je je kleurenpalet gebruikt om kleding te kopen. Het helpt je om de goede kleur te kiezen. Je legt de kleur van de kleding op het palet en vraag je af: is de kleur fris en stralend – net als de natuur eruit ziet in de lente? Harmonieert de kleur met het palet? Zo ja, dan past de kleur in je palet.

Alleen het warme aandeel in de kleuren van je kleding onderstreept de gouden ondertoon van je huid: je beste roodtinten liggen tussen tomaat en koraalrood, maar een licht roestrood kan ook. Oranjetinten, perzik, zalm en abrikoos kun je zondermeer dragen. Warme natuurtinten, wolwit, beige en camel zijn ook heel geschikt. Uit de groenen kun je ook alle warme tinten kiezen van helder tot zacht – bijvoorbeeld appel- en lindegroen. Een warm zonnegeel past ook goed in je palet.

Alleen bij blauw moet je opletten, want niet alle tinten harmoniëren met je palet. Turkoois, aqua en licht petrol vormen daarop een uitzondering, deze kleuren kun je juist goed dragen. Als je bij de keuze van je kleuren de juiste tint kiest zul je zien dat zelfs rimpels en huidonzuiverheden minder opvallen. Je ziet er daardoor jonger, dynamischer en frisser uit.

In onderstaande figuur zie je voorbeelden van lentetypes zoals Scarlet Johansson, Blake Lively, Robert Redford, Prince Harry en Gwyneth Paltrow.

lentetype voorbeeld

Zie voor meer voorbeelden van lentetypes mijn Pinterest pagina. ik heb daar in de loop der tijd veel voorbeelden verzameld. ik hoop dat deze voorbeelden je inspireren.

lentetype voorbeelden Pinterest

Wil je weten welk kleurtype jij bent, kom dan voor een kleuradvies kleding, dan ontdekken we samen je persoonlijke kleurenpalet. Hierbij bekijken we op basis van je uiterlijke kenmerken van huid, haar en ogen welke kleuren je persoonlijkheid onderstrepen.

bel of mail voor meer informatie.