Uiterlijk en communicatie

Uiterlijk en communicatie

Je uiterlijke kenmerken zeggen veel over wie je bent. Ze zijn ook erg bepalend voor de boodschap die je overbrengt naar anderen.  Je bewust zijn van je uiterlijke kenmerken en je communicatie stijl geeft je de mogelijkheid om dit in balans te brengen. Je kunt door de juiste keuze van kleur en kledingstijl er voor zorgen dat je boodschap beter overkomt. Je kunt per situatie accenten veranderen om je boodschap te versterken of juist te verzachten. Bewustwording is de eerste stap. Ik biedt de volgende adviezen die gericht zijn op communicatie.

Kleuradvies voor sollicitatie

voor een sollicitatie is het handig om bewust te zijn van je persoonlijke kleuren en wat de gedragscodes zijn die in een onderneming of branche van toepassing zijn. Door inzicht in je persoonlijke kleuren kom je zelfverzekerder over. In een kleuradvies voor sollicitatie gaan we daarom eerst na welke kleuren jouw persoonlijkheid onderstrepen. Vervolgens gaan we na hoe je dit kunt combineren met de kleur- en kledingkeuze die de branche van je vraagt. Ik leer je hoe je je persoonlijke kleuren hierin meeneemt en toch rekening houdt met de gewoontes en kleurkeuzes in de branche. Er is meer mogelijk dan je vooraf zou denken.  

workshops en trainingen

Ik verzorg ook workshops en trainingen (of onderdelen daarvan) waarin een koppeling wordt gelegd tussen je uiterlijke kenmerken en je communicatiestijl, karakter en gedrag. Ik combineer dit met een test of spelvorm zoals het Imagospel. Enkele mogelijkheden:

  • team building, interactie bij samenwerking en de rol van kleur
  • als onderdeel van een communicatie training
  • een informele afwisseling in een training door het gebruik van het Imagospel
  • voorbereiding van een bijeenkomst of presentatie

Meer weten?

Een invulling is altijd maatwerk. Graag overleg ik met je hoe een invulling eruit kan zien.

Jennet Broersma
 
T 033 4802789
ontdek je kleur en stijl communicatie en uiterlijk