Classic Blue de kleur van 2020

Colorful Classic Blue of ook wel Kleurrijk Klassiek Blauw is de kleur van het jaar 2020. Bij Pantone heeft deze kleur de code 19-4052. Deze kleur wordt ook wel nachtblauw genoemd.

In deze dagen waarin veel de winkels en waaronder ook mijn eigen bedrijf gesloten zijn, wil ik jullie op deze manier meenemen in de wereld van de modekleur 2020. Een kleur die door Pantone gekozen is voor 2020 op basis van de zintuigen Smaak, Geur en Geluid en Textuur. De kleur kom je in meerdere varianten tegen wanneer je gaat shoppen, zowel online als in de mode- en interieurzaken.

Naast Classic Blue kom je ook andere mooie blauwtinten tegen zoals Blue Iris en Turquoise en bosbes en viooltjes die uitstekend samengaan met de Klassieke blauwen.

Colorful Blue

Classic blue staat voor klassiek of wel traditioneel. Deze kleur straalt rust uit en betrouwbaarheid, voor zowel man als vrouw en niet seizoensgebonden.

Classic blue is een blauw die verbinding maakt en daarom heel geschikt als basiskleur of ook wel Neutrale kleur genoemd die je kiest in de duurdere kledingstukken zoals Broek, mantel, pak, schoenen, tas.

Vanwege zijn donkere en elegante uitstraling verveelt de kleur niet snel.

Wanneer je een kleuradvies bij mij hebt gehad krijg je als geheugensteun een kleurencreditcard mee met basiskleuren en accentkleuren en weet je welke basiskleur blauw jij het beste kunt kopen.

Hieronder vind je een mooi overzicht van de kleuren in verschillende nuances met dank aan Colorcircus ook handig voor de mensen die al weten welk kleurtype zij zijn!

Kleur van het jaar 2020 Classic Blue

Wil je meer weten over het kleurgebruik en de kleur van het jaar 2020 in jouw kleding of uitstraling? Kom dan voor een kleuradvies of informeer naar de mogelijkheden. Neem in deze dagen ook gerust online contact met mij op!

Jennet Broersma-Nieuwveld

T 033 4802789