Magenta, een bruisende kleur

Een kleur die op dit moment in de mode is, is Magenta. Het is een graag geziene kleur in het modebeeld 2023. Door Pantone is deze kleur uitgekozen als de kleur van het jaar 2023. Magenta wordt ook wel Fuchsia of Hot Pink genoemd. Het is met recht een bruisende kleur die het vermogen heeft een collectie tot leven te brengen. De kleur ontstaat door gelijke hoeveelheden van rood licht en blauw licht te mengen. Magenta geeft een heldere, luxe en frivole uitstraling. Wat je met deze kleur uitstraalt leg ik graag uit.

Magenta voor zowel vrouw als man

Zowel vrouwen als mannen dragen deze kleur veelvuldig om zich op een positieve en charmante manier te onderscheiden. Ze maken hiermee een duidelijk statement. De kleur staat voor de kernkwaliteiten: opvallend, energiek, humoristisch, helder, empathisch, amusant en soms een tikkeltje onverschillig en ongeduldig.

Magenta in complete outfit of als accent

Het is daarom logisch dat de kleur zich makkelijk voegt in een flamboyante, creatieve, extravagante kledingstijl. De kleur magenta is voor het wintertype uitermate geschikt.
Je kunt de kleur in een complete outfit kiezen zoals een tweedelig pak of een mooie jurk. Is dit voor jou teveel van het goede?, dan kan een accent magenta zoals in make-up, schoenen of een mooie tas ook goed voor je werken!

Voorbeelden gebruik Magenta

Zie de voorbeelden van de combinaties van diverse kledingstukken en accessoires op de foto’s hieronder van een goede vriendin van mij. Haar kleurtype is koel, helder, diep met als seizoenstype een koele winter en ze heeft een sportieve, flamboyante en creatieve kledingstijl.

Magenta - Ontdek je kleur en stijl

Is magenta iets voor jou?

Wil je weten of magenta een kleur is die bij jou past, of wil je weten hoe je deze kleur uit het kleurenpalet van 2023 kunt combineren? bel of mail dan voor meer informatie of kom langs voor een kleuradvies kleding. Zie voor nog meer voorbeelden mijn Pinterest bord.