Modetrends 2018

Modetrends 2018, een blik op de stijlen

De nieuwe modetrends voor 2018 zijn verschenen op de catwalks en zullen de komende tijd in de diverse collecties zijn terug te vinden. Hieronder een voorproefje van wat je zoal tegen kunt komen voor zowel vrouwen als mannen.

Cuba libre

Dit verwijst naar de zwoele sferen van de nachtclubs in de hoofdstad van Cuba, Havanna. De silhouetten hebben iets weg van de herenkostuums uit de tijd van Al Capone, of hebben een duidelijke verwijzing naar de sluike en soepel vallende jurken uit de Charleston tijd. De twist wordt gegeven door een rijke mix van kleuren.

modetrends 2018 cuba libre

 

Hide & Seek

Dit thema verwijst naar het gedrag bij onrust, wegduiken en op zoek gaan naar nieuwe werelden en uitdagingen. Deze trend kenmerkt zich door rust in kleurtonen waarbij het materiaal comfortabel en zacht aanvoelt. De vernieuwing zit in de combinatie van vrouwelijk silhouet en ruige harige materialen en doorzichtige stoffen als pvc en organza.

modetrends 2018 hide and seek

Rebel chic

Dit thema verwijst naar de jaren 70 en 80. Punk, opstand en demonstratie. Voor komend voorjaar en zomer gaat het hele extreme en harde van deze subcultuur af en zijn de collecties een combinatie van harde en zachte materialen, zoals leer, organza, tule en kant. Kleuren zijn voornamelijk primair en zwart, in een mix met zachte tinten als zachtroze en wit.

modetrends 2018 rebel chic

 

Athleisure fever

Dit thema verwijst naar sport als belangrijk onderdeel van het leven. In de mode worden sportinvloeden in alle vormen en collecties toegepast. Silhouetten zijn gestroomlijnd, tassen zijn sportief, de rugzak en zelfs het buideltasje zijn weer terug. Designs zijn vrouwelijk en sportief tegelijkertijd met materialen als neopreen, spandex, en parachutestof worden gecombineerd met satijn en glanzend chinz.

modetrends 2018 athleisure fever

 

Nomadic style – easy going

Ontsnap uit het hectische stadsleven met zijn indrukken en kleuren. Losse fit broeken en rokken over broeken zijn de kern van dit thema. Rustige tinten voor designs met padvinderlook. Stoffen zijn luchtig en soepel en linnen en katoen wisselen elkaar af. Hoodies of parka’s in combinatie met een korte broek, camouflageprints. Ook hier weer invloeden te herkennen vanuit Hide and Seek!

modetrends 2018 nomadic style - easy going

 

Urban chique – classy

Invloeden uit de roerige jaren ’20 van de vorige eeuw tekenen zich af bij de mannenmode. Mannen hebben meer behoefte aan het maken van een statement als het gaat om uiterlijk en verzorging. Er is aandacht voor een gesoigneerde outfit. Sneakers onder een klassiek pak met ruiten of een veredelde kamerjas met een print. Stoffen zijn klassiek, maar ook soepel van crêpe of satijn.

modetrends 2018 urban chique - classy

 

Island dreams

Het verlangen naar rust en natuur staat centraal binnen dit thema, met dat verschil dat de dessins uitbundig en kleurrijk zijn. Er straalt een zweem van eilandgevoel en of verlangen naar de zee van uit. de Bretonse streep is ruim vertegenwoordigd. De kleuren zijn geïnspireerd op de natuur en hebben een zacht karakter. Meerdere schakeringen van blauw en groen, afgewisseld met beige en wit. Stoffen zijn linnen, katoen of canvas.

modetrends 2018 island dreams

 

Culture club

Dit thema refereert naar de gelijknamige popgroep uit de jaren 80 met de stijl van de leadzanger Boy George. Zowel de kleurcombinaties als de materialen en silhouetten zijn geïnspireerd op de multiculturele invloed en diversiteit van de samenleving en tijdgeest. Ontwerpen zijn gendervrij in uitvoering en shape.

modetrends 2018 culture club

Kijk binnenkort op mijn interest pagina voor deze voorbeelden en meer inspiratie. Wil je weten welke stijl bij jou past. Kom dan voor een stijladvies.

Bel of mail voor meer informatie.

Jennet Broersma

T 033 4802789