Apricot Crush kleur van het jaar 2024

Apricot Crush is gekozen tot kleur van het jaar 2024. Pantone heeft de kleur Peach Fuzz als kleur van het jaar uitgekozen. Deze komt dichtbij Apricot Crush. In diverse media is hier aandacht aan besteed zoals in Coloro en WSGN. De kleur werd al in september 2022 aangekondigd en de keuze komt voort uit ontwerptrends in de wereld van mode, cultuur, kunst. Apricot Crush (Coloro 024-65-27) heeft een balans tussen geel en rood en geeft een gevoel van verwarmende helderheid. WGSN merkt op dat de kleur is gekozen voor zijn “restauratieve, verfrissende en energieke” kwaliteiten die perfect passen bij een wereld die op zoek is naar “rust en optimisme”.

Aprico Crush kleur van het jaar 2024

Gebruik van de kleur Apricot Crush

De kleur Apricot Crush is een kleur uit het lentepalet. Deze kleur heeft helderheid en warmte. Op Pinterest heb ik een bord gemaakt met inspiratie.

Apricot Crush en je persoonlijke kleuren

Niet elk kleurtype kan de kleur Apricot Crush dragen. Dit hangt af van je persoonlijke kenmerken van huid, ogen en haar. Ook je persoonlijke voorkeuren spelen hierin een belangrijke rol. Als je de kleur Apricot (abrikoos) beschouwd dan is dat een lentekleur, terwijl de kleur die daar dichtbij komt, Peach (perzik) een herfstkleur is. Het zij allebei warme kleuren waardoor de kleurtypes in de seizoenen lente en herfst gemakkelijk een match kunvinden. Maar ook in de andere seizoenen zijn er mogelijkheden.

Wil je weten welke kleuren bij jou staan? Of wil je weten hoe je je persoonlijke kleuren kunt combineren met modekleuren zoals Apricot Crush (abrikoos) of Peach (perzik)?, kom dan voor een kleuradvies kleding naar mijn studio in Amersfoort-Noord. Bel of mail voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.