Very Peri – kleur van het jaar 2022

Pantone heeft Very Peri als de kleur van het jaar 2022 geselecteerd. Deze kleur ook wel lavendel, of purple paars is de kleur van de maagdenpalm en die kleur is prachtig in allerlei schakeringen. Ik vertel je hier graag meer over. Lees hieronder meer over deze kleur Very Peri, de kenmerken en de mogelijkheden.  

Very Peri kleur van het jaar 2022

Very Peri – de betekenis en uitstraling

Very Peri met pantone code nr 17-3938, komt van het Engelse woord ‘Periwinkle’, wat vertaalt in het Nederlands, maagdenpalm betekent. Deze kleur is een originele en creatieve kleur die voorzichtig optimisme uitstraalt. Deze kleur is gekozen door kleureninstituut Pantone als symbool voor de tijdgeest waarin wij leven. We zitten in periode waarin we een transitie doormaken van voorzichtigheid naar een periode met mogelijkheden.

De uitstraling van Very Peri

Very Peri is een blauwpaarse kleur die betrouwbaarheid uitstraalt en standvastig overkomt. Met een vleugje rood erdoor komt de kleur energieker, krachtiger en dynamischer over.

Hieronder zie je verschillende nuances van deze kleur. Deze schaal van licht naar donker, van warm tot koel en met rokerige en intensere tinten. Deze paarse tinten zijn heel verassend en kun je inzetten als accenten en contrasten om hoop en optimisme uit te stralen in het dagelijks leven!

Voorbeelden van deze kleur in de natuur, in accessoires en in gewone gebruiksvoorwerpen tref je hieronder aan.

Very Peri - kleur 2022 van het jaar - ontdekjekleurenstijl.nl

Hieronder ook nog enkele voorbeelden op mijn Pinterest bord. Ik wordt enthousiast van deze kleur. Ik hoop dat jij dat ook wordt als je de voorbeelden ziet die ik heb verzameld.


Very Peri toepassen en kleuradvies

Wil je weten hoe je deze kleur zelf toepast en hoe je deze kleur met je persoonlijke kleuren combineert? Kom dan voor een kleuradvies. In een kleuradvies ontdekken we samen welke kleuren bij je passen en hoe je krachtiger en zelfverzekerder over kunt komen. We kunnen dan ook nagaan hoe je je persoonlijke voorkeuren kunt combineren.

Bel of mail voor meer informatie of maak direct een afspraak.